Tuňáková pomazánka, kterou si zamilujete na první ochutnání

Také občas hledáte inspiraci na zdravé a rychlé jídlo? My neustále a právě díky tomu jsme našli recept na tuto výbornou tuňákovou pomazánku. Příprava vám zabere přibližně 10 minut a z množství, které je uvedené v receptu, se nadlábnou 2 až 3 strávníci.


Co budeme potřebovat:

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)

  • 200 g přírodního žervé (Lučina nebo Gervais)

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • 1 jarní cibulka

  • citrónová šťáva 

  • sůl a mletý pepř
  • žitný chléb
  • pažitka nebo cibulka na ozdobení


Postup:

  1. Jarní cibulku si nasekáme najemno a smícháme s žervé, tuňákem (šťávu z tuňáka si slejeme vedle do mističky a pak přidáme do pomazánky podle konzistence), hořčicí, solí a pepřem.
  2. Všechno zakápneme trochou citrónové šťávy.
  3. Pořádně promícháme, aby se tuňák co nejvíc rozmělnil.
  4. Když je pomazánka hodně tuhá, přidáme trošku šťávy z tuňáka.
  5. Na závěr pomazánku ochutnáme a dochutíme podle libosti.



Napište nám, jak vám šmakovalo, budeme rádi. Dobrou chuť!