Nejlepší dýňová polévka, jakou jste kdy jedli

Tato dýňová polévka nemá konkurenci. Vážně. Jestli máte doma dýni, zkuste ji. A jestli doma dýni nemáte, pro nějakou si rychle skočte.


Co budeme potřebovat:

  • 1 dýni Hokaido
  • 1 velkou cibuli
  • 1 jablko
  • 2 dcl bílého vína
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • šlehačku
  • 2 špetky kajenského pepře
  • Ghi
  • Malý kousek zázvoru.
  • Sůl


Postup:

  1. Dýni rozkrájíme na větší čtvrtky.
  2. Zabalíme ji do alobalu a pečeme ji v troubě při 200 °C 30 min.
  3. Dýni vydlabeme.
  4. Cibuli nakrájíme, orestujeme na ghi a přidáme zázvor.
  5. Dále přidáme dýni, oloupané a nakrájené jablko, citrónovou šťávu víno a necháme zhruba 10 minut, než se víno vypaří.
  6. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme dalších 30 minut.
  7. Podle chuti dosolíme a přidáme kajenský pepř.
  8. Vše rozmixujeme.
  9. Přidáme šlehačku a zamícháme.


Chtěli jsme sem přidat ještě fotku hotové polévky, ale nestihli jsme to. Než jsme nachystali foťák, byla fuč. Přejeme dobrou chuť!