Tato dýňová polévka nemá konkurenci. Vážně. Jestli máte doma dýni, zkuste ji. A jestli doma dýni nemáte, pro nějakou si rychle skočte.
Co budeme potřebovat:
- 1 dýni Hokaido
- 1 velkou cibuli
- 1 jablko
- 2 dcl bílého vína
- šťáva z půlky citronu
- 1 l zeleninového vývaru
- šlehačku
- 2 špetky kajenského pepře
- Ghi
- Malý kousek zázvoru.
- Sůl
Postup:
- Dýni rozkrájíme na větší čtvrtky.
- Zabalíme ji do alobalu a pečeme ji v troubě při 200 °C 30 min.
- Dýni vydlabeme.
- Cibuli nakrájíme, orestujeme na ghi a přidáme zázvor.
- Dále přidáme dýni, oloupané a nakrájené jablko, citrónovou šťávu víno a necháme zhruba 10 minut, než se víno vypaří.
- Směs zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme dalších 30 minut.
- Podle chuti dosolíme a přidáme kajenský pepř.
- Vše rozmixujeme.
- Přidáme šlehačku a zamícháme.
Chtěli jsme sem přidat ještě fotku hotové polévky, ale nestihli jsme to. Než jsme nachystali foťák, byla fuč. Přejeme dobrou chuť!